de positie van de schoenplaatjes is zeer belangrijk

1.Shoe Cleat Adjuster

De 3 contactpunten die een fietser heeft met de fiets (zadel/stuur/pedalen) zijn essentieel voor een optimale fietspositie. Eén van deze 3 zijn het afstellen van de schoenplaatjes. Hiervoor heeft bikefitting.com de Shoe Cleat Adjuster (SCA) ontwikkeld.
De afstelling van de schoeplaatjes is een zeer nauwkeurige procedure. Bij het afstellen van de schoenplaatjes dient er immers rekening worden gehouden met de positie voor-achter; binnen-buiten en positie van de hiel (draaiing). De Shoe Cleat Adjuster is 1 van de hulpmiddelen bij dit deel van de fietspositionering.

2.Bikefit® wedges en shims

Soms zijn extra ingrepen en verdere finetuning nodig om een perfecte stabilisatie van de voet te verkrijgen.
Ondertussen hebben we ook deze opleidingen gevolgd om met behulp van Bikefit® prodcten zoals voorvoet-en hielwedges; shims voor in en op de schoen de volledige voet optimaal te kunnen stabiliseren.
De optimale voetstabilisatie is een sessie op zich, in eerst instantie gaan we vooral de positie van de shoenplaatjes afstellen.

 

correct plaatsen van de schoenplaatjes door te meten met de shoe-cleat adjusterAfbeeldingsresultaat voor bike fit productsbron: www.bikefitting.com