Isabel Verschueren - zaakvoerder Bikesolutions®

Isabel Verschueren

Op zoek naar ergnomische oplossingen.

Reeds 36 jaar werk ik als ergotherapeute en ga ik op zoek naar "ergonomische oplossingen". Als vrouw van 1m80 heb ik zelf ondervonden dat het niet vanzelfsprekend  is om "de juiste fiets" te vinden.

Enkele ervaringen:

In een eerste fase kocht ik een cross-hybride om te mountainbiken, doch een veel te groot kader waardoor de fiets niet goed wendbaar was en mij rugpijn bezorgde. Na een opmeting met "Bikefitting", zocht en vond ik de "juiste fiets" aangepast aan mijn lichaamsafmetingen. Het verschil was enorm! Onmiddellijk had ik het gevoel van “dit is mijn bike” en geen lichamelijke klachten meer.
    •    In 2007 zette ik mijn zinnen op het rijden van de volledige Ronde van Vlaanderen. Dit echter op een racefiets en niet op mijn gebruikelijke mountainbike. Deze keer liet ik me direct opmeten met "Bikefitting" en heb de juiste fiets aangeschaft.
    •    In 2008 heb ik met deze fiets de Ronde van Vlaanderen helemaal gereden zonder blessures op te lopen.

Uit interesse ben ik in september 2006 gestart met het volgen van de 2-jarige opleiding fietsenmaker. Gedurende enkele jaren werkte ik als gediplomeerd fietstechnieker in een grote fietsenzaak aan de kust. In de loop van 2008 rijpte het idee om met Bikesolutions van start te gaan.

Vanaf november 2008 wordt "Bikesolutions" opgericht om oplossingen te bieden aan iedere fietser die aanvoelt dat zijn fiets:
    •    of die niet goed functioneert
    •    of dat die niet optimaal "past"
    •    of aan vernieuwing toe is

Lichaamsopmeting met “Bikefitting” in combinatie met onze uitgebreide ervaring, zadeldrukpuntmeting, voetdrukmeting en video-analyse is onze methode om voor jouw de “beste zitpositie” of “beste fiets” te vinden. Ondertussen werkt Bikesolutions samen met verschillende  sport test-en begeleidingscentra, artsen, osteopaten en kinesisten. Ook op fietstechnisch vlak blijven we ons steeds bijscholen.